Terenul de fotbal dintr-un sat din nordul statului african a fost transformat într-un câmp de execuţie, jihadiştii decapitând şi ciopârţind trupurile a zeci de indivizi. Victimele erau bărbaţi tineri care tocmai participau la un ritual tradiţional de iniţiere, conform AFP, citat de SBS News.
Alte persoane au fost decapitate într-un sat învecinat, relatează BBC, citând agenţia de ştiri publică din statul african. Crimele au avut loc în timpul weekendului când gruparea jihadistă din regiune a atacat mai multe sate, jefuind şi dând foc locuinţelor înainte de a se retrage în pădurile din apropiere.
„Poliţia a aflat de masacrul comis de insurgenţi după ce a primit mai multe informări din partea localnicilor care au găsit cadavre prin pădure”, a declarat un ofiţer dintr-o regiune învecinată pentru AFP, adăugând că „este vorba de tineri care se aflau la un ritual de iniţiere alături de mentorii lor”.
Conform corespondentului BBC din capitala Maputo, atacurile din timpul weekendului sunt probabil cele mai grave atrocităţi comise de militanţii jihadişti în ultimii ani. Provincia Cabo Delgado este scena unei insurgenţe islamiste din 2017. Peste 2,000 de persoane au fost ucise în aceşti ani şi aproximativ 430,000 au fost lăsate fără locuinţă.

Citeste mai mult: adev.ro/qjjy8x

Lasă un răspuns